Trots op mezelf

Het klikt misschien gek dat ik dat over mezelf zeg, maar als ik even terug kijk naar de afgelopen 2/3 jaar ben ik best trots op mezelf.

Ik heb een prachtige dochter, die goed groeit, zich ontwikkeld en elke dag weer vrolijk naar me lacht.

Ik heb een fijn huisje waar ik heerlijk woon, samen met mijn meid.

Ik heb lieve mensen om me heen waar ik van hou en die er voor me zijn als ik ze nodig heb.

En ik heb een leuke baan waar ik elke dag met veel plezier naar toe ga.

Ik ben trots op mezelf omdat ik deze basis voor mezelf heb gecreëerd. Ik ben trots omdat ik zie dat mijn meisje het goed doet en ik daar aan heb bijgedragen. Ik ben trots omdat ik een fijn en veilig thuis heb gecreëerd voor mij en me meisje en ik ben trots omdat ik ondanks de ups en downs mijn sociale contacten heb onderhouden, waardoor ik nu zulke lieve mensen om me heen heb.

Ik denk dat we af en toe is stil moeten staan bij de dingen waar we trots op zijn. Vaak zijn we bezig met alles wat niet goed gaat in het leven of met de dingen die niet gelijk lukken.

Kijk af en toe is naar wat je hebt bereikt en wat je hebt om trots op te zijn. Dat geeft je moed en kracht om te blijven vechten voor alles wat je wilt bereiken en om te streven naar iets wat niet andere, maar jou zelf trots maakt.

We gaan weer richting de jaarwisseling. Ja het is pas november ik weet het, maar de tijd vliegt altijd aan het einde van het jaar. Denk voor jezelf eens na wat voor doel je kunt stellen om jezelf volgend jaar trots te maken.

Mijn doel heb ik al voor ogen. Hoe ik mezelf trots kan maken is om volgend jaar een betere balans te vinden tussen het moederschap en tijd voor mezelf.

Op het moment heb ik mijn werk privé balans gevonden, alleen vind ik het nog lastig om structurele momenten voor mezelf daar in te verwerken.

Misschien is het een hobby die er voor gaat zorgen dat ik die tijd ga vinden of is het een vast moment waarop ik “me time” heb. Daar ben ik nog niet helemaal over uit, maar daar heb ik de komende maanden nog voor om over na te denken.

Wel weet ik dat ik eind 2019 trots op mezelf wil kunnen zijn en dat ik tegen mezelf wil kunnen zeggen dat ik de juiste balans heb gevonden in het moederschap en de tijd voor mezelf.

2 gedachtes over “Trots op mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s