Kledingruilparty

Een kledingruilparty wat houd dat precies in?

Je hebt verschillende ingrediënten nodig:

– een club gezellige meiden/vriendinnen

– het lieft allemaal een beetje dezelfde kleding maat tussen bijvoorbeeld s/m/l

– hapjes en drankjes

– kledingrekken indien mogelijk

– kleding/sieraden/schoenen etc

– en ook niet geheel onbelangrijk de gun factor

Een jaar of 10 geleden ben ik voor het eerst met vriendinnen een kledingruilparty gaan organiseren. De reden hiervoor? Soms koop je dingen die je toch uiteindelijk weinig tot nooit draagt. Past het niet zo goed als je verwacht had of kan een kledingstuk waar je op uitgekeken ben nog wel een ronde mee.

Zo kwam het dat ik zoiets had van waarom leggen we niet alles bij elkaar en kijken we of iemand anders er nog happy van wordt.

Nu bijna 10 jaar later had ik ineens weer een ingeving om met de meiden die ik nu om mij heen heb weer is z’n kledingruilparty te organiseren. Resultaat: een daverend succes.

4 van de 7 meiden aanwezig hadden nog niet eerder een kledingruilparty meegemaakt. Zij kwamen aan met het idee lekker hun kledingkast te hebben opgeruimd. Er hoefde niets meer mee naar huis, want er was nu eindelijk weer een beetje plek in de kast om door alle kleren heen te kunnen gaan.

Die avond ging bijna iedereen met een volle tas kleren weer naar huis. Het was echt een super geslaagde avond. Iedereen vond iets (nieuws) of zelfs meerdere kledingstukken. Dat hadden ze van te voren niet verwacht. Tijdens het snuffelen door de kleding hoorde ik verschillende keren “Ooh is dat nix voor jou … “. Zo leuk. Als het bij de een beter stond dan bij de ander dan werd daar niet moeilijk over gedaan en iedereen was blij met de nieuwe aanwinsten.

Naast het ruilen van kleding hebben we met de meiden ook een onwijs leuke avond gehad. Lekker een wijntje erbij en wat hapjes. Iedereen helemaal op zijn gemak. Toen iedereen klaar was met passen hebben we nog heerlijk zitten kletsen.

Na afloop werd er besloten dat we dit maar vaker moesten doen en 4/5 maanden later hadden we weer z’n gezellige avond.

Voor mij was dit echt zo fijn. Het afgelopen jaar zat ik wat krapper bij kas, waardoor ik niet elke keer nieuwe kleren kon shoppen en op deze manier had ik een super leuke avond met mijn vriendinnen en ook nog is een nieuwe garderobe.

Een van de meiden die wij kennen is druk met het ondersteunen van gezinnen die echt bijna niets te besteden hebben. Na een avondje kledingruilparty gaan de overgebleven spullen dus haar kant op, zodat zij die gezinnen blij kan maken. Daar kregen we zulke lieve berichtjes van dat dit nog een extra goed gevoel gaf aan ons meiden avondje.

Heb jij een gezellig groep meiden om je heen of misschien wel leuke collega’s die een beetje dezelfde maat hebben. Doe dan is gek en gooi een balletje op. Het geeft iedereen de mogelijkheid om zijn kledingkast eens goed op te ruimen en zorgt voor een avond vol plezier.

Jurkje van mijn zusje 😊!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s