Werk, groei en balans

Tegenwoordig is het helemaal niet gek meer als vrouwen werken terwijl dat ze kinderen hebben.

Vroeger bleef moeders thuis en zorgde vaders voor het brood op de plank.

Het grappige is dat ik dit van huis uit al niet heb meegekregen. Mijn ouders kozen er namelijk voor om de rollen om te draaien. Mijn vader was huisman en mijn moeder kostwinnaar.

Ik kreeg dus eigenlijk al met de paplepel ingegoten dat de vrouw ook gewoon de kost kon verdienen.

Aangezien ik niet echt het type ben dat houd van uren met lesboeken bezig zijn en saaie lessen volgen. Heb ik na mijn MBO het doorleren op school opgegeven.

In eerste instantie werkte ik jaren in de horeca in hotels, restaurants en partycentrums. Ik voelde me er helemaal thuis. Tot het maar niet lukte om door te groeien binnen deze sector.

Nadat ik mijn contract niet verlengd kreeg bij mijn laatste baan in de horeca, omdat ik te hard werkte en andere collega’s daardoor stress bezorgde, heb ik het roer omgegooid. Ik heb me ingeschreven bij een uitzendbureau en ben na een maand thuiszitten gelijk op het eerste afgegaan wat mij werd aangeboden. Werken in een callcenter als inbound medewerker.

Nou snap je waarschijnlijk wel dat ik niet heel erg stond te springen voor deze baan. Met in mijn achterhoofd die gezellige belletjes die ik af en toe kreeg van mensen die mij weer iets wilde verkopen, maar dit was inbound. Inbound betekend dat de beller belt naar een bedrijf en dus niet dat je zelf de klanten hoeft op te bellen.

Anyway, ik starte daar met de training en ging aan de slag. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik kreeg een goede training waar ik in 2 weken tijd niet alleen veel leerde van het callcenter weze, maar ook van mezelf en had het al snel super naar mijn zin.

Doordat ik zo overloop van energie en leergierig ben pakte ik alles aan om bezig te zijn en bezig te blijven. Gelukkig ging dit niet onopgemerkt en op het moment dat er een vacature vrij kwam voor teammanager in opleiding adviseerde mijn collega’s mij om daarop te solliciteren.

Zelf had ik niet de verwachting dat ik hiervoor uitgekozen zou worden, aangezien er nog meer collega’s hadden gesolliciteerd met veel meer ervaring. Ik was pas een half jaar in dienst.

Toch waagde ik de gok. En uiteindelijk werd ik na een zenuwslopend 2de gesprek uitgekozen om deze functie te gaan vervullen.

Nu bijna 5 jaar later doe ik dit werk nog steeds met heel veel plezier. Ik heb een team van 20 tot 25 mensen dat ik begeleidt, coach en aanstuur. Hierdoor heb ik nog steeds het contact met de mensen, heb ik de leidinggevende rol die ik miste in de horeca en kan ik mijn energie en creativiteit kwijt doormiddel van aandacht voor mijn mensen en originele manieren bedenken om mijn mensen te motiveren.

In de afgelopen 1,5 jaar is er natuurlijk wel wat veranderd, want ik werk nu 28 uur. Na mijn zwangerschap dacht ik dat het wel haalbaar zou zijn om 32 uur te blijven werken naast het alleenstaande moederschap. Echter kwam ik er al snel achter dat dit voor mij niet de juiste balans bracht waar ik naar zocht. Ik werk nu de ene week 4 dagen en de andere week 3 dagen. Op die manier kan ik voldoende tijd op mijn werk zijn om mijn team zo goed mogelijk aan te sturen en daarnaast kan ik er privé voor zorgen dat ik het huishouden draaiende houd en dat ik genoeg tijd heb om met mijn kleine meid door te brengen.

Wie weet dat dit over een jaar anders is op het moment dat mijn kleine meid naar de peuterspeelzaal gaat, maar voor nu ben ik blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en vind ik het fijn dat ik zo kan genieten van mijn werk, maar ook van mijn tijd thuis.

Meer over het vinden van deze balans kun je lezen in mijn eerder geschreven blog “Zoeken naar balans”

https://bloommina.com/2018/02/16/zoeken-naar-balans/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s