Making memories

Iets meer dan 1,5 jaar geleden werd mijn kleine meid geboren. Jasmine ( Mina ). Ondanks alle ups en down is mijn leven is zij voor mij een stabiele factor. Ze is de liefde van mijn leven en voor mij een berg van geluk. Doormiddel van foto’s wil ik jullie meenemen in haar groei van de afgelopen 20 bijna 21 maanden.

Dit is Mina in de kraamweek. Toen ze geboren werd had ze al een hoofdje vol met haartjes. Na het badderen dus even borstelen. Wat vond ik het pittig tijdens die eerste weken als kersverse moeder. Maar wat was ik blij met dit kleine wondertje.

Iets meer dan een maand later. Mijn verliefde blik. Mina is 3 weken te vroeg geboren. Dus hier is ze nog een klein poppetje. Maar wat vond en vind ik het nog steeds fijn om haar tegen me aan te houden.

2 maanden oud. Met grote ogen kijkt ze me aan. Wat heeft ze al een sterk nekje. Hier kreeg ze al steeds meer expressie op haar gezicht. Het lijkt wel of ze wil zeggen “hello world here i am”.

3,5 halve maand. Op bezoek bij mijn ouders. Dit prachtige lachje vrolijkt iedereen op. Dit is een paar weken voordat mijn vader de stijd op moet geven tegen kanker. Hier heeft hij zo van zitten genieten. En hij heeft deze foto gemaakt.

5 maanden. Op mama’s bed liggen na het afdrogen. Wat is het toch een lekkerding. Volgens mij waren we allebei net zo verliefd op dit dekbedovertrek. Altijd als ik deze op het bed had liggen kreeg ze een brede lach op haar gezichtje.

7 maanden. Vanaf de 6de maand begon Mina haar baby haartjes te verliezen. Op deze foto is haar nieuwe haar al weer in opkomst. Aangezien ze vanaf het begin een koppie vol met haartjes had, vond ik het best raar toen ze ineens bijna kaal was. Gelukkig groeide het snel weer aan.

Bijna 9 maanden. Deze dondersteen begon al lekker de aandacht te trekken. Voor niets en niemand bang en altijd vrolijk. Ik heb het getroffen met mijn meisje. Geen huil baby echt een super lieve meid.

Bijna 11 maanden. Wat gaat het dan ineens hard. Van liggen en omdraaien naar kruipen en zitten. Lijkt alsof die veranderingen in een flits voorbij zijn gegaan. Zo mooi op te zien hoe ze groeit en bloeit.

Net iets voor haar 1e verjaardag kon ze staan. Nog niet los, maar dat weerhield haar niet om haar wereld te vergroten en te kijken welke spulletjes er overal op de tafel of op de kastjes stonden. Vanaf dat moment ben ik alles maar een plekje hoger op gaan geven.

13 maanden. Ik had een super schattig keukentje voor der op de kop getikt. Ze vond het altijd prachtig om mama te zien kokkerellen. Nu kon ze zelf in haar eigen keukentje aan de slag. Nooit spijt gehad trouwens van deze aankoop. Ze speelt er nog steeds mee.

14 maanden. De haartjes beginnen nu al weer wat langer te worden. Klein beetje krul erin. Maar dat is nog niets vergeleken met de krullen die ze nu heeft.

16 maanden. Op zaterdag middag was ik samen met haar thuis. Ineens stond ze op en begon ze los te lopen. De dagen erna was ze ineens weer vergeten hoe het moest, totdat ik deze foto toegestuurd kreeg van de opvang. You go girl!!

17 maanden. In de tuin bij mijn zusje samen op de foto. Dat mis ik wel van het eerste jaar met mijn kleine meid. Ik heb maar weinig foto’s van ons samen. Maar deze is er eentje om in te lijsten al zeg ik het zelf.

18 maanden. Alles met wieltjes was in eens interessant. En wat ziet ze er stoer uit op die fiets. Natuurlijk was ze nog veel te klein om bij de pendelen te komen. Maar wat vond ze het prachtig om er op te zitten en rondgereden te worden.

19 maanden. Staartjes in en spelen in de wasmand. Wat heeft ze een ander koppie als die krullen uit haar gezicht zijn. Ik vind het allebei prachtig. Het was alleen wel heerlijk toen het lang genoeg was om er wat mee te kunnen doen.

20 maanden. Van de eerste lach naar het kruipen en lopen. Zijn we nu beland in een periode van leren praten. Ze zegt elke dag meer begrijpende woordjes en heeft voor mijn gevoel al zoveel door. Heerlijk als we elkaar af en toe wat beter begrijpen en ik zie dat ze trots is als ze weer een nieuw woordje heeft geleerd.

Dit is mijn kleine meid nu. Ze is een dondersteen eerste klas en heeft een heerlijk eigen willetje. Maar ze is ook echt een schat. Lieve Mina ik ben benieuwd welke mooie herinneringen wij samen de komende jaren nog meer mogen maken. Voor nu ben ik een gelukkig mens dat terug kijkt op 21 bijzondere maanden van ontwikkeling en groei.

2 gedachtes over “Making memories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s