Mijn avontuur

3 jaar geleden was ik zoekende, onrustig en wist ik niet waar ik wilde zijn en bleef maar zoeken naar avontuur. ik was veel op stap om op die manier me onder de mensen te begeven. Ik wilde steeds weer een andere omgeving, zocht steeds naar nieuwe uitdagingen en had dus totaal geen rust in mijn kont.

In die periode besloot ik om voor mijn werk naar Suriname te gaan. Een nieuw avontuur en een nieuwe omgeving.

Mijn drang om meer te zien van de wereld was groot en ik wilde graag van andere culturen proeven.

Nou dat heb ik daar gekregen. Wat was het heerlijk om te zien hoe mensen op een andere manier tegen het leven aan kijken. Kunnen genieten van de kleine dingen omdat ze maar weinig hebben en hoe belangrijk lekker eten is en niet stressen. Af en toe kwam mijn Hollandse mentaliteit weer even naar boven en begreep ik niet waarom alles zo lang moest duren, maar aan de andere kant had het ook iets moois niet zo gestresst te hoeven leven en alles met elkaar delen. Er wordt daar letterlijk voor iedereen gezorgd. Eten wordt nooit weggegooid. Is er iets over dan is er nog wel iemand die nog wat restjes wil hebben.

Toen ik terugkwam van dit avontuur en er achter kwam dat ik in verwachting was veranderde er iets met die drang om op zoek te gaan naar avontuur, om mezelf maar in het feestgedruis te willen storten en om geen vaste thuis haven te hebben.

Alles werd anders. Ik moest juist een thuis gaan creëeren voor mij en die kleine meid en dan ook nog het liefste zo dicht mogelijk bij familie en vrienden, zodat ik een goede basis om mij heen had.

Dit bordje kocht ik tijdens mijn zwangerschap. Toen ik het zag biggelde de tranen over mijn wangen. Deels door de hormonen, maar ook door het idee dat ik een thuis zou krijgen samen met mijn meisje.

Als ik nu terugkijk had ik 3 jaar gelden nooit verwacht dat ik in het dorp waar ik ben opgegroeid een huis zou kopen. Dat ik happy zou zijn met 1 avondje uit in 2 weken. Maar heel eerlijk dat ben ik wel.

De drang naar en het zoeken van avontuur is niet meer nodig. Het moederschap is mijn nieuwe en blijvende avontuur geworden. Elke dag weer een nieuwe uitdaging, elke dag weer een mooi onverwacht moment. Zonder dat ik het wist het mooiste avontuur dat er is.

Natuurlijk mis ik soms mijn vrijheid die ik vroeger had en natuurlijk vind ik het wel is lastig als ik nee moet zeggen omdat ik rekening moet houden met mijn kleine meid. Maar aan de andere kant krijg ik van haar alles waar ik altijd naar zocht. Liefde, een vaste plek waar ik wil wonen en een ontzettend spannend avontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s