Vriendschap

De kracht van vriendschap vind ik iets heel moois.

In de afgelopen jaren heb ik toch wel gemerkt dat de mensen die je tegen komt en waar je een vriendschap mee opbouwt echt zeldzaam, maar ook belangrijk zijn

Vriendschap is voor mij echt iets wat mij kracht geeft in moeilijke tijden, maar ook plezier op de momenten dat het goed gaat.

Echte vriendschap bestaat naar mijn idee uit een paar ingrediënten: betrokkenheid, vertrouwen, plezier, begrip en natuurlijk ook een goed gevoel bij elkaar hebben.

Volgende maand wordt ik 30. In de afgelopen 10 jaar zijn er aardig wat mensen in mijn leven gekomen, weer gegaan, maar ook gebleven.

De mensen die ik op dit moment in mijn leven heb, zijn mensen waar ik alles bij vind wat ik hier boven heb aangegeven.

Ik ben van nature iemand die het belangrijk vind om voor andere mensen klaar te staan en om samen te genieten waar mogelijk. In een vriendschap vind ik het dus fijn als dat wederzijds is.

De afgelopen jaren heb ik dus het kaf van het koren weten te scheiden en heb ik op het moment alleen nog maar mensen in mijn leven waar ik echt gelukkig van wordt. Mede dankzij hun zit ik lekker in mijn vel. Voel ik mij gehoord en kan ik ook genieten van de momenten dat ik me time heb.

Het moraal is voor mij dus dat het heel veel heeft opgeleverd om alleen de mensen in mijn leven te houden waar ik kracht van krijg en afscheid te nemen van de mensen waar ik energie op lekte.

Heb jij wel eens kritische gekeken naar je vrienden en kan jij ook zeggen dat je alleen maar mensen om je heen hebt die jou vrolijk maken, helpen als je dit het hardst nodig hebt of gewoon even bellen om te vragen hoe het met je gaat?

Zo niet, dan is het tijd om daar verandering in aan te brengen. Je leeft maar 1 keer en dan is het toch fijn als je dat doet met de mensen waar je gek op bent en waar je op kunt bouwen.

Een gedachte over “Vriendschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s