Een dag in het leven van…

En dag in het leven van een alleenstaande moeder.

Goedemorgen het is kwart over 5 en mijn dochter denkt dat het al tijd is om op te staan. Ik laat haar eventjes huilen om te zien of ze nog moe is en weer in slaap valt of dat het echt al tijd is om wakker te worden, omdat ze niet meer wil slapen.

Gelukkig valt ze weer in slaap en kunnen we allebei nog een extra uurtje pakken. Als ze dan weer wakker wordt is het gelijk de luier verschonen en zorgen voor een beker melk. Als die kleine meid haar melk niet krijgt ’s ochtends is ze niet te genieten.

De tv gaat aan en we kijken samen naar NL3. In de ochtend heb je daar vanaf half 7 zepp kindertijd en dat vind ze altijd prachtig.

In de tussentijd ga ik aan de slag met het smeren van de boterhammen, zodat we samen kunnen ontbijten. Na het ontbijt poetsen we de tanden en halen we nog even snel samen de droge was van het droogrek. Zij trekt alles er af en ik vouw alles op.

Als dat klaar is springen we op de fiets om boodschapjes te doen. Heerlijk dat ze in het karretje van de supermarkt kan zitten, want ik heb geen kinderwagen bij me en de goede kant op wandelen is vaak nog een uitdaging voor mijn kleine meid.

In de supermarkt vind mijn dochter het prachtig om te zien wat er allemaal gebeurt en om naar de mensen om zich heen te kijken. Toch merk ik dat ze er tegenwoordig sneller klaar mee is om stil te blijven zitten in het karretje, waardoor ik haar met een van de boodschappen moet afleiden om er voor te zorgen dat ze niet rechtop gaat staan.

Thuis aangekomen ruimen we samen de boodschapjes op en gaat Mina nog even aan de haal met haar loop fietsje. Aangezien ze nog 2 keer per dag slaapt gaat ze daarna lekker haar bed in om 1,5 tot 2 uur te slapen.

Dan heb ik even heerlijk mijn handen vrij en kan ik eerst even alles in huis rechttrekken. Als dat gebeurt is probeer ik echt even rustig aan te doen. Ik merk dat dit er voor zorgt dat ik uiteindelijk de rest van de dag voldoende energie overhoud om de dag goed door te komen. Zo schrijf ik ook vaak blog als zij op bed ligt.

Als Mina weer wakker wordt is het bijna lunch tijd. Eerst gaan we richting de woonkamer, zodat ze nog even kan spelen. Het fijne aan een kleintje van 1,5 is dat ze steeds zelfstandiger worden. Ze wil zelf haar eten doen, drinken kan ze zelf en ook met spelen kan ze zichzelf goed vermaken. Bij het zelfstandig uitvoeren hoort echter ook het ontdekken van nieuwe dingen. Alles moet open overal moet opgeklommen worden en zegt mama nee dan doe ik vooral ja.

Het is voor mij dus bijna niet te doen om haar 2 seconde alleen te laten, want dan zit ze ineens in mijn tv kast of als je even vergeet de deur van de toilet goed te sluiten gaat ze met de wcborstel aan de haal.

Na het spelen gaan we samen wat eten. Lekker pannenkoeken maken en smikkelen maar. Heerlijke klieder boel altijd, want na 3 happen met de vork gaat de kleine dame gewoon verder met haar handen. Maar ja, dat hoort erbij.

’s Middags gaan we naar buiten. Mijn moeder heeft een heerlijk tuin waar wij ook gebruik van mogen maken en met de temperaturen van de laatste tijd is wat verkoeling niet verkeerd. Ik zet het kinderbadje op en zorg ervoor dat het water de goede temperatuur heeft. Mina geniet echt van alles dat met water te maken heeft en is dan ook een uur zoet met een emmertje en wat bekertjes in bad.

Als ze uitgespeeld is in haar badje gaan we lekker even opwarmen in de zon. Ik haal en tas met boekjes tevoorschijn en we nemen samen alle plaatjes en woorden door die we daar in tegen komen. Gisteren verraste ze me met het woord bal wat ze al goed kom uitspreken en herkende op het plaatje. Zo komt er steeds meer bij dat ze kent en begrijpt en dat is zo super om te zien en horen. Ik ben dan zo trots op haar.

Na alle inspanning van het badje en de boekjes merk ik al gauw dat Mina weer moe begint te worden. Het is immers al bijna 3 uur en dat is vaak de tijd dat ze nog even een 2e slaapje doet. Gelukkig kan Mina bij mijn moeder thuis ook lekker in een eigen bedje liggen, dus breng ik haar met mr konijn naar boven en leg ik haar op bed. Na enig tegenstribbelen valt ze in slaap en geeft ze mij weer een uurtje tijd voor mezelf. Ik ruim eerst weer even alle spullen op die we hebben gebruikt en waar ze straks niet meer mee gaat spelen en zet dan alvast wat dingen klaar voor het eten.

Het laatste half uurtje zit ik zelf even rustig in de schuw mijn boekje te lezen. Tot ik mijn kleine meid weer hoor roepen.

Ze vliegt de tuin weer in en wil graag en 2 ronde in het badje. Eerst weer even warm water pakken want anders is het te koud en gaan maar weer. Zo gaat ze in en uit het badje en rent af en aan met bekertjes water die ze af en toe ook (per ongeluk) over mama heen gooit. Wat best lekker is met dit weer en gelukkig droogt alles snel.

Als het tijd is om eten te koken dan komt tv weer in zicht. Als ik enigszins rust wil tijdens het koken zal ik mijn kleine meid wat afleiding moeten bieden. Vaak houd ze dat 10 min vol en dan komt ze mij helpen met het roeren in de pannen. Zo ook vandaag. Als alles bijna klaar is haal ik eerst Mina haar portie uit de pannen. Op die manier is haar eten al een beetje afgekoeld als we samen gaan eten.

Het eet ritueel begint op het moment steeds meer te veranderen. Lepel in de mond stoppen wil ze zelf doen en sinds kort wil ze ook zelf alles op de lepel scheppen. Is even wennen, want ook dat zorgt weer voor veel geklieder, ze moet het leren dus ik laat haar der gang gaan.

Na het eten gaan we terug naar huis waar ik haar nog even lekker in bad stop. Dat vind ze super, ook al heeft ze vandaag al 2x in het buiten badje gezeten. Haren wassen, spetteren en na een minuut of 10/15 afdrogen en aankleden voor de nacht. Dan eten we nog een danoontje en leg ik haar rond 19.00/19.30 op bed.

Vaak gaat ze niet gelijk slapen. Dus natuurlijk ook vandaag niet. Ze kruipt nog even een kwartiertje bij mij op de bank en gaat dan terug naar bed. Dan valt ze gelukkig gelijk in slaap.

Tijd om nog even een wasje aan te zetten en dan spring ik op de bank om een van mijn opgenomen series te kijken. Het Italiaanse dorp: Ollolei.

Na 2 aflevering is mijn was klaar. Ik hang alles op, aangezien ik geen droger heb. Nog even snel onder de douche en daarna ga ik lekker op bed liggen om mijn boek verder te lezen. “Zomerliefde” van Erica James een roman met een leuke, maar ook spannende verhaallijn waarna ik rustig in slaap kan vallen.

Lekker slapen dus…hopelijk een rustige nacht zonder onderbrekingen.

dat is 1 van de dagen van mijn leven als alleenstaande moeder.

Ben erg benieuwd hoe je het hebt ervaren om te lezen hoe ik een van mijn dagen doorbreng met mijn kleine meid. Laat het mij weten door middel van een comment onder mijn post.

Zijn er andere dingen waar je nieuwsgierig naar bent of heb je een leuk idee voor een volgend onderwerp van mijn blog schroom niet om dit dan ook met mij te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s